torstai 27. joulukuuta 2012

HBO Nordicin lanseeraus kusee


Ennen julkaisua HBO:n porukka kertoi, että "julkaisu viivästyy, jotta voimme varmistaa teille ensiluokkaisen lanseerauksen". Kuinkahan heikossa hapessa tämä järjestelmä mahtoikaan olla syksyllä, kun edelleen tämä "ensiluokkainen" vaikuttaa joidenkin koulupoikien puuhastelulta? Vai johtuuko tämä joka tasolla esiintyvä heikkous siitä, että järjestelmä on rakennettu surkean alustan päälle (URHO-TV?)?

Otetaanpa esimerkiksi tähän 2 kuvakaappausta verkkoliinteestä tietokoneellani. Toinen on Netflixiä käytettäessä ja toinen HBO:ta. HBO:n kohdalla kiinnittyy huomio siihen, että koneelta ulospäin on samanverran liikennettä kuin sisään (vihreä nuoli). Netflixillä ulospäin siirtyvä tieto on minimaalista. Suomessa valta-osassa laajakaista- ja mobiililiittymistä "UP-rate" on todella surkea verrattuna sisäänpäin tulevan datan nopeuteen. Tästäkö johtuvat joillain pätkimiset ja muut ongelmat HBO:ta katsellessa? Itsellenä on tuo up-rate vain 1M, kun sisään tuleva on 20M. (kuvien otsikoita klikkaamalla avautuu suurempoi kuva uuteen ikkunaan)
Netflix:

Kuvat on otettu tilanteesta, jossa katselu on jatkunut mutaman minuutin. Tuosta graafisesta osasta selviää, että HBO käyttää kaistaa koko ajan. Netflix ottaa alussa kaiken mitä irti saa (n. 15M/sek) ja sen jälkeen ilmeisesti puskoroi sitä jotenkin, en tiedä varmaa, mutta siltä näyttää.

Oma lukunsa on tuo webbisivun käyttöliittymä. Voi hyvää päivää sentään! Etusivulla on listattu sarjojen jaksoja. Nämä jaksot ovat ko. sarjan ekoja osia riippumatta siitä minkä verran käyttäjä on niitä katsonut, vai onko ollenkaan. Miksi ihmeessä? Jos tuotakin olisi hiukan ajateltu, niin etusivulla olisivat tietenkin ne sarjat, jota käyttäjä on katsonut ja linkit veisivät siihen jakoon, johon asti käyttäjä on päässyt sarjassa. Eli sama asia mitä on yritetty huonolla menestyksellä toteuttaa tuossa "Minun HBO:ni" osiossa. Hyvänä puolena huomasin juuri, että kun jakson lopettaa kesken, niin myöhemmin sitä voi jatkaa samasta paikasta. En tiedä toimiiko tuo enää sen jälkeen, jos katsoo jotain muuta sarjaa/elokuvaa välillä.

Itselläni alkoi selkäpiissä tuntua kylmiä väristyksiä syksyllä kun tuli ilmi, että HBO Nordicin johdossa on samaa porukkaa joka oli osallisena Suomi-TV:n flopissa taannoin. Eivät olleet väristykset turhia! Niin on ala-arvoista ollut toiminta ainakin toistaiseksi. Toivotaan, että talven aikana tämä kuitenkin tästä paranee... Siispä hyviä hermoja käyttäjille ja työntäytesiä vuorokausia HBO Nordicin tekniikalle! :)

Tämä kirjoitus oli tarkoitus julkaista HBO Nordicin naamakirjassa, mutta saattaa olla parempi, että se on täällä tallessa. ;)

Eki

2 kommenttia:

  1. 193274 tavua sekunnissa tarkoittaa jokseenkin 1,5Mbps liikennettä ja liittymäsi up-kaista on 1Mbps?

    Mahtaako kyseessä olla chrome prosessien välinen liikenne vai todellinen nettiin menevä, mene ja tiedä.

    VastaaPoista