sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Älypuhelin

Nyt on pari päivää tutustuttu tähän "älypuhelinten" ihmeelliseen maailmaan. Täytyy sanoa, että eivät ne kovinkaan älykkäiltä vaikuta! :) Pahin "älyttömyys" mikä toistaiseksi on tullut vastaan on tämä kirjoittaminen QWERTY-näppäimistöllä (toki halutessaan voi käyttää perinteistäkin mallia).

Jos haluat vaikka kirjoittaa s.postiosoitteen: "oma@postiosoite.fi" ja huomaat virheen vaikka heti tuossa @-merkin jälkeen, niin kursori pitää tietty siirtää virheen kohdalle, mutta kun se ei onnistu muuten kuin yrittämällä tökätä nakkisormillaan 2mm leveiden kirjainten väliin. Toinen vaihtoehto on pyyhkiä koko teksti ja aloittaa alusta. Eli en ainakaan viellä ole löytänyt mitään nappulaa millä tuota kursoria voisi siirtää tietokoneen nuolinäppäimien tapaan niin, että ei kaikki kirjoittamasi pyyhkiydy.

Kaikki nämä sosiaaliset mediat ja niiden yhteen linkittäminen toimivat hienosti, mutta tuntuu, että perustoiminnoista on insinööreiltä jäänyt jotain huomaamatta. Tai sitten minulta... ;) Ohjeetkin ovat jokseenkin epämääräisiä sen suhteen, että ei niissä kerrota juuri sitä yksittäistä nappia mitä painetaan ja missä järjestyksessä. Puhelimen mukana ei myöskään tullut yhtään suomenkielistä sanaa, vaan kaikki piti etsiä itse Saunalahden sivuilta ja muualta ympäri nettiä.

Kokonaisuutena on kyllä valtava harppaus peruspuhelimen jälkeen, joidenka parissa on vietetty nyt 17 vuotta! Erityisesti viehettää se, että jokseenkin kaikki palvelut ovat ilmaiseksi saatavilla GPS:stä lähtien. Myös automaattinen WLAN yhteyksien käyttö viehettää. Eiköhän tämä tästä ala sujumaan ja pian nämä alkuhankaluudet ovat muisto vain, mutta veikkaan muutaman kerran verenpaineen vielä nousevan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti